vrijdag 18 april 2014

De C-pupillen met grote groep naar de Athletic Champs


Onze C pupillen waren sterk vertegenwoordigd bij de Athletic Champs met een team van  maar liefst 13 kinderen. Na een leuke warming-up begonnen zij met de estafette. Onder luide aanmoedigingen van de teamleden kwamen zij tot een uitstekende eindtijd. Na de estafette snel door naar medicienbal stoten. Het was mooi om te zien dat door de vele pogingen die iedereen had de bal steeds verder kwam. Vervolgens meteen door naar het verspringen. De eerste sprongen waren met een korte aanloop, de kinderen werden steeds fanatieker waardoor de aanloop langer werd en de prestaties keer op keer werden verbeterd. Goed om te zien dat de h-sprong er goed in zit en er al steeds meer kinderen de benen naar voren gooien bij de landing. Geen tijd om uit te rusten want we gingen gelijk door naar vortex werpen. Een prachtig onderdeel ter voorbereiding op het speerwerpen. In het begin voor een aantal nog onwennig maar na een aantal pogingen vlogen de vortexen als raketten door de lucht voorzien van een prachtig fluitend geluid. En weer door naar hurkhoog. Hier bleek dat het met de sprongkracht van de pupillen C ook wel goed zit, helaas was de tijd wat krap met zo’n groot team zodat niet iedereen het maximale er uit heeft kunnen halen. Maar dit gaat vast goed komen bij de volgende wedstrijd. Eindelijk de welverdiende pauze……..even bijtanken en chillen.
Na de pauze door naar sprint. Wat werd er fanatiek gestreden zeg! Sommigen sprinten zelfs in een enorm tempo terug om weer opnieuw te mogen starten. Als afsluiting van de dag het onderdeel meters maken: in 4 minuten zoveel mogelijk meters afleggen. De laatste weken is er regelmatig getraind op het lopen van een wat langere afstand. Dit was te zien in de uitstekende resultaten.

Al met al een prachtige dag waarbij de onderdelen vlot in elkaar overliepen en er voor iedereen voldoende uitdaging was. De kinderen genoten volop!We hebben met ons team een uitstekend teamresultaat neergezet, waarbij wij hebben laten zien over goede atleten te beschikken op alle disciplines.
Wout, Bente, Eline, Elodi, Esther, Francine, Jacoline, Merel, Renske, Dajo, Kiran, Melvin en Timo jullie hebben het supergoed gedaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten