zaterdag 14 maart 2015

Gemzen pupillen presteren goed tijdens indoorwedstrijden in Epe en Omnisport Apeldoorn


Wedstrijd Bas, Fleur, Esmee, Wout, Timo en Trynke in Epe
Bij de jongens pupillen A1 deed Bas Oosterhof mee en bij de meisjes pupillen A1c deden Fleur Gerrits en Esmee Vis mee. Ze moesten beginnen met de 35 meter sprint. Bas mocht als eerste aan de start verschijnen en liep een keurige tijd van 7,4. Daarna was de beurt aan de meiden en liepen ook een nette tijd. Fleur 6,5 en Esmee 6,6. Na de 35 meter sprint stond hoogspringen op het programma. Je kon toch zien dat ze nog weinig geoefend hadden op dit onderdeel, maar toch hebben ze het netjes gedaan. De concurrentie was groot en er werd hoog ingezet bij de mede-atleten. Bas wist een hoogte te bereiken van 0,90, Esmee 0.95 en Fleur 1.05 meter.
Hierna volgde nog het onderdeel kogelstoten. Bas mocht als eerste beginnen en wist de kogel op een mooie afstand van 5,02 meter te stoten. Daarna was het de beurt aan de meiden. Fleur stootte de kogel op 4,49 en Esmee 3,99 meter. Daarna mocht je nog meedoen met een 600 meter. De meiden hebben getwijfeld, maar zijn toch gestart en hebben de 600 meter netjes gelopen. Fleur 2,26 en Esmee 2,23. Bij de jongens pupillen A wist Bas de vierde plaats te veroveren. Bij de meisjes pupillen A stond Fleur op het podium met een verdiende derde plaats en Esmee een vierde plaats.


Ook Wout Hollander, Timo Hanekamp (beiden B-pupillen) en Trynke Lourens (C-pupil) deden mee in Epe. Trynke begon met sprinten. Zij liep in een hele snelle serie maar kon goed bijblijven waardoor zij een prachtige tijd neerzette van 7,6 sec. Daarna balstoten. De eerste stoot ging nog wat voorzichtig. Bij de 2e had ze de volledige concentratie en stootte de bal met pit en een mooie boog naar maarliefst 3 meter 58. Dit was ook haar beste poging. Dan als laatste hoogspringen, best spannend want op de training heeft Trynke dit nog nauwelijks  geoefend. Toch heeft ze bewezen over een grote sprongkracht te beschikken met een hoogte van 65 cm. Deze prachtige prestaties waren goed voor een 2e plaats in het eindklassement en dus een zilveren medaille voor Trynke. Super gedaan!!

Dan Timo en Wout. Met sprinten hadden ze goed geluisterd naar de aanwijzing van de trainer: doorlopen tot de mat tegen de muur. En dat deden ze: met volle snelheid kwamen ze over de finish en knalden tegen de dikke mat. Mooie tijden van 7.0 (Wout) en 7.2 (Timo). Daarna door naar kogelstoten. De mannen begonnen wat moeizaam maar uiteindelijk toch goede pogingen van 4.95 voor Wout en 4.14 voor Timo. Als laatste officiĆ«le onderdeel het hoogspringen. Het inspringen ging goed en met een mooie techniek. Maar tijdens de wedstrijd liep het niet helemaal lekker. Beiden een hoogte van 85 cm. Deze mannen kunnen veel hoger. Dit zullen ze in de komende wedstrijden zeker nog laten zien. Na deze onderdelen het lange wachten tot de prijsuitreiking met tussendoor een 600 meter. Hierop hebben beiden volle bak gelopen waarbij zij dicht bij elkaar  finishten. In het eindklassement eindigde Wout op de 6e plaats en Timo op de 8e plaats.
Wedstrijd Isabel, Renske en Bente in Omnisport Apeldoorn
Het stadion, het talrijke publiek, de uitstekende organisatie maar bovenal de fantastische inzet en prestaties van maarliefst 440 pupillen zorgden voor een leuke wedstrijd in een fantastische entourage. Een prachtige gelegenheid voor Isabel van Houweling en Renske en Bente Hanekamp om eens een wedstrijd te ervaren in een echt stadion. In een ijzersterk deelnemersveld met deelname van vele landelijke toppers behaalde Isabel bij de meisjes pupillen A1 een beste prestatie bij het hoogspringen met een 4e plaats, in totaal werd Isabel 9e van de 57 deelnemers (60 meter 10.13 sec, 600 meter 2min22sec, kogel 5,77 en hoog 1,15m). Renske en Bente kwamen aan de start bij de meisjes pupillen B. Renske behaalde een beste prestatie bij de 600 meter met een 8e plaats, in totaal werd Renske 17e van de 34 deelnemers (40 meter 8.02 sec, 600 meter 2min20sec, kogel 3.78 en ver 2.86). Bente haalde een beste prestatie bij het kogelstoten met een 16e plaats, in totaal werd Bente 32e van de 34 deelnemers (40 meter 9 sec, 600 meter 2min58sec, kogel 3.65 en ver 2.31).

De pupillen zijn weer een ervaring rijker en kunnen zich nu gaan richten op het baanseizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten