woensdag 1 oktober 2014

En wat doen we in de winter……….. Crossen!
Nog even en dan is het weer vroeg donker, kouder en natter, kortom minder mooi weer om buiten te spelen, maar ….. niet voor de Gemzenpupillen want juist in de winter gaan we naar buiten! De wedstrijden op de baan ruilen we in voor gave wedstrijden in het bos. We gaan CROSSEN!!!!!!!!!!!!!!
En dat is niet iets op een fiets, nee dat is rennen door het bos, over smalle paadjes, over heuvels en door de plassen.

Het zomerseizoen hebben we met het houden van de clubkampioenschappen afgesloten. We gaan ons nu richten op het winter seizoen.

“Crossen” is hardlopen in het bos over onverharde paden. Een hele goede manier om in de winter maanden een goede conditie op te bouwen! Er wordt in onze regio een crosscompetitie gehouden waar ieder jaar weer veel pupillen aan meedoen. Per leeftijdscategorie lopen de pupillen 1000 meter. Om hier goed op voorbereid te zijn trainen we hier in de winter voor op zaterdagmorgen. 

Crosstraining op zaterdag ochtend
Vanaf 11 oktober is er cross-training van 10.00 - 11.00 voor alle pupillen en D-junioren. Er wordt gestart op de parkeerplaats bij het Zwolsche bos. De training wordt gegeven door Theo Hanekamp. Ouders die zelf mee willen lopen zijn ook van harte welkom. Doel van de training is om de kinderen hun conditioneel vermogen te laten verbeteren, te leren lopen over onverharde paden en de looptechniek te verbeteren. Plezier (krijgen) in het rennen door het bos is misschien wel het belangrijkste!

Cross competitie
De crosscompetitie bestaat uit 4 wedstrijden van steeds 1000 meter op zaterdag ochtend. Om een medaille / aandenken te verdienen moet je minstens 3x  meegedaan hebben èn aan de laatste crosswedstrijd meedoen.
Er gaan meerdere trainers mee naar de wedstrijden om de pupillen te begeleiden. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Clubkampioenschappen Cross
Het cross seizoen sluiten we af met een clubkampioenschap Cross, deze wordt gehouden tijdens het laatste weekend van maart! Hier ontvangen jullie later nog een aanmeldformulier voor.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten