maandag 29 september 2014


Pupillen B sluiten mooi seizoen af met spannende Clubkampioenschappen

Een mooi atletiek seizoen was het voor de pupillen B dit jaar. Met als een van de hoogtepunten de competitie finale waar ze een tweede plek wisten te behalen. Als afsluiting van het zomerseizoen werden  op zaterdag 28 september de Clubkampioenschappen gehouden. Hier lieten de B’s voor eigen publiek zien dat ze allemaal een prima meerkamp in huis hebben. De jongens zijn het afgelopen jaar vooral op de spring en looponderdelen flink vooruit gegaan. Het werpen was altijd al goed, maar ook de 1000 meter kunnen ze goed volhouden. Na 3 onderdelen ging Bas aan de leiding met Alexander op een 2e plaats. Dit betekende dat Alexander flink voor Bas zou moeten eindigen om de eerste plaats te kunnen veroveren. Door een snelle laatste ronde lukte het Alexander en mocht hij de gouden medaille in ontvangst nemen. Om de 3e plaats werd ook gestreden, Hier gingen de broers van Oosten de strijd met elkaar aan. Was Rens in het begin van het seizoen op de meeste onderdelen sterker dan Tieme, nu komen de prestaties erg dichtbij elkaar te liggen. Tieme wist zijn broer te verslaan op de 40 meter, Rens was de sterkere op de 1000 meter. Uiteindelijk behaalde Rens iets meer punten en werd hij 3e. Bij de meisjes stonden 7 B-pupillen aan de start. Voor Ying was het haar eerste wedstrijd en met net enkele weken training achter de rug, was dit best spannend. Vooral de 1000 meter is dan best een lang stuk, maar ze kan tevreden terugkijken op een mooi debuut. Ook voor Mik is de 1000 meter geen onderdeel waarop ze zich op verheugde. Met een hele lange eindsprint toonde ze dat ze eigenlijk nog veel harder kan. Haar sterkste onderdeel is het verspringen en ook bij het balwerpen presteert ze goed. Esmee heeft dit jaar op de technische onderdelen veel vooruitgang geboekt. Bij haar is de 1000 meter wel favoriet, maar nu heeft ze ook plezier in de technische nummers. Dan de prestaties van Fleur, Isabel, Nienke en Suusje, 4 dames die de strijd aan gingen voor de medailles. Dat het spannend ging worden was te verwachten, de prestaties liggen het hele seizoen dicht bij elkaar. Spannend werd het... Na balwerpen ging Isabel aan de leiding gevolgd door Fleur. Door winst van Suusje op de 40 meter en een 2e plaats voor Nienke en Isabel werden in het tussenklassement de rollen omgedraaid. Het verspringen zorgde wederom voor een verschuiving, Isabel kwam met een sprong van 3.18 weer aan de leiding gevolgd door Suusje. Uiteindelijk werd de 1000 meter beslissend. Fleur zette alles op alles, startte super snel en liet het hele veld ver achter zich. Ondanks een prachtige winst kwam ze slechts 2 punten te kort voor een 3e plaats. Nienke, Suusje en Isabel, bleven bij elkaar in de buurt lopen en gingen de strijd pas echt aan op de laatste 100 meter. Uiteindelijk kon Isabel haar voorsprong in het klassement behouden en werden Suusje en Nienke tweede en derde. Het verschil tussen nummer 1 en 4 was slechts 41 punten!!

Leuk dat het spannend was….. maar daar houden B-pupillen zich toch iets minder mee bezig: de patat na afloop en spelen in de zandbak of met het slingertouw vinden ze minstens zo belangrijk!
Alle helpende ouders van de B-pupillen bedankt voor het helpen. Alle B-pupillen wensen we veel plezier en succes bij de A’s.

“De B-pupillen trainers”

klik hier voor alle uitslagen van de clubkampioenschappen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten